joi, 1 decembrie 2011

In tara Romaniei, azi e marti

Pana azi noapte, romanii n-aveau servicii platite corespunzator, sau pur si simplu, nu aveau servicii!
Pana azi noapte, romanii nu aveau un sistem educational corespunzator!
Pana azi noapte, romanii nu aveau un sistem medical eficient!
Pana azi noapte, romanii nu aveau pensii decente!
Pana azi noapte, romanii nu stiau pe nimeni care nu ia spaga!
Pana azi noapte, romanii vroiam sa plecam in Anglia, spania, Italia, Germania, Franta si orice alta tara!
Pana azi noapte, romanii ziceau in cor "Romania, tara asta de cacat!" sau "Imi bag picioarele in Romania!"
De ce tot continui sa spun "pana azi noapte" ?
Pentru ca azi noapte ceva dubios s-a intamplat: pentru toti romanii, Romania s-a transformat in Carpatian Garden!
Azi mancam mici, sarmale, fasole cu ciolan, bem bere, vin, tuica si strigam "Romania" cat ne tin plamanii! Si dupa ce spunem "Romania" nici nu mai urmeaza vreun "uuuuuoooo!!", ca de obicei.
CURVELOR!
Dar nu-i nimic... sunt sigur ca de maine, deveniti cu totii, aceeasi romani cinstiti, care erati pana azi noapte.
Pentru voi toti, care azi locuiti in Carpatian Garden, va spun "La multi ani, Romania!", iar pentru restul spun "La multi ani romanilor!".
Nu ma deranjeaza ca va iubiti tara, insa ma deranjeaza ca deveniti nationalisti doar cand va ingramaditi la ciolan si la potol. Nu uitati dar, ce sarbatoriti azi defapt:
"Adunarea Națională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie v. 1 Decembrie 1918 n., decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dînșii cu România. Adunarea Națională proclamă în deosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul cuprins între rîurile Mureș, Tisa și Dunăre." (extras din "Rezolutiunea Adunarii nationale de la Alba Iulia")
Nu incerc sa predau nicio lectie de istorie, incerc doar sa inteleg un fenomen: aia, din 1918, s-au adunat pe urbele oraselor pentru ca, in prealabil, infaptuisera CEVA! Voi o faceti pentru ca, in prealabil, ati scuipat, injurat si renegat Romania!
Vorba romanului zice "sa fie paine si circ", si cum painea vi-o dau astia pe strazi, laolalta cu micii, luati bancul asta sa radeti, si intelegeti din el, atat cat trebuie:
Un crestin, un musulman si un evreu povestesc cat de mare este puterea lui Dumnezeu, in credinta fiecaruia:
Crestinul: "Eram pe un vapor, deodata incepe o furtuna groaznica, valurile uriase depaseau inaltimea catargului, atunci am inceput sa ma rog fierbinte la Dumnezeu si ce credeti, pe o raza de 1km in jurul vaporului furtuna s-a oprit si am ajuns teafar la mal."
Musulmanul: "Eram in desert impreuna cu camila mea, deodata incepe o furtuna de nisip, eu si camila eram sortiti pieirii, incep sa ma rog fierbinte la Allah, si ce credeti, pe o raza de 1km in jurul nostru furtuna s-a oprit si am ajuns la oaza mult visata."
Evreul: "Eram pe strada, era sabatul, deodata vad in fata mea o bancnota de 100 de dolari, nu aveam voie sa o ridic, atunci am inceput sa ma rog fierbinte la Dumnezeu, si ce credeti, pe o raza de 1km in jurul meu, s-a facut marti."

Un comentariu:

Anonim spunea...

subscriu!!! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hYZ2cwhVCcw